تاثیر کم شنوایی و ناشنوایی بر خواب

آیا کاهش شنوایی منجربه راحت ترخوابیدن نمی شود؟ آیا خواب کافی روی شنوایی شما تأثیرمی گذارد؟ آیا می توان وزوز گوش را در حین خواب کاهش داد؟


اثرات کاهش شنوایی روی خواب، 15٪ از جمعیت مردم آمریکایی را دچار کرده و روی زندگی آنها اثرگذاشته است. رابطه میان خواب و شنوایی، رابطه ای پیچیده است.

آیا کاهش شنوایی منجربه راحت ترخوابیدن نمی شود؟ آیا خواب کافی روی شنوایی شما تأثیرمی گذارد؟ آیا می توان وزوز گوش را در حین خواب کاهش داد؟

کاهش شنوایی چه تاثیری روی فرایند خواب دارد؟

خواب یک فرایند پیچیده است. خواب مناسب در زندگی ما نقش مهمی دارد و کاهش ساعات خواب تاثیرات نامناسب زیادی بر زندگی می گذارد، اما به دلیل پیچیدگی آن ،عوامل زیادی بر آن تاثیرگذارند که کاهش شنوایی یا ناشنوایی مادرزادی می تواند یکی از این موارد باشد. اگرچه تحقیقات همچنان ادامه دارد ،اما مطالعات نشان می دهد که رابطه پیچیده ای بین این دوعامل وجود دارد.

ارتباط کم شنوایی، ناشنوایی و خواب

با انجام تحقیق دیگری می توان رابطه خواب با کاهش شنوایی را ثابت کرد که افراد میانسال و سالخورده کم شنوا بهتر و طولانی تر از هم سن وسالان خود که شنوایی کامل دارند، می خوابند.

این یافته با تجربه ی افرادی است که در اواخر زندگی خود دچار کم شنوایی شده اند . به این دلیل که سر و صدای محیط مزاحم آنها نیست، خوابیدن برایشان راحت تر است.

یک مطالعه روی خوکچه هندی انجام شد ثابت شد گونه ی ناشنوا خواب کمتری را دارند. خوکچه های هندی که حلزون گوش آنها آسیب دیده افزایش میزان خواب REM را داشته اند. محققان به این نتیجه رسیدند که خواب عمیق تر بخاطر کاهش شنوایی و نشنیدن صدای اطراف است.

با وجود چند عامل ذکر شده، اینکه آیا کاهش شنوایی به راحت خوابیدن شما کمک می کند یا نه هم می تواند شخصی باشد و هم ذهنی. تغییر در شرایط (مانند افزایش سن ، تغییر در سبک زندگی و دیگر عوامل) نیز باعث اختلال در کیفیت خواب شود یا ممکن است به آن کمک کند ، بنابراین تجربه شما می تواند با گذشت زمان نسبت به این موضوع بیشتر شود.

وزوز گوش

افرادی که وزوز گوش دارند، سر و صداهایی را می شنوند که وجود ندارد. وزوز گوش گاهی اوقات صدای زنگ گوش نامیده می شود و طیف وسیعی از صدا ها را دارد، مانند: صداهای خروشان، غر زدن، وزوز و خش خش .

50 میلیون آمریکایی درزندگی خود وزوز گوش را تجربه می کنند. از این تعداد، 12 میلیون نفرشان با پزشک مشورت می کنند. وزوز گوش می تواند در اثر صداهای بلند باشد یا در افرادی که در جنگ شرکت کردند نیز دیده می شود. کاهش شنوایی، عفونت، بیماری، عدم تعادل هورمونی و حتی برخی داروها نیز می توانند وزوز گوش را ایجاد کنند.

مشکلات خواب در مبتلایان به وزوز گوش 77٪ است. به نظر می رسد سر و صدای وز وز است که خوابیدن را دشوار می کند، اما ممکن است دلایل دیگری هم روی آن تأثیر بگذارند. اختلال در خواب برای همه مشکل بزرگی است، اما برای افراد مبتلا به وزوز گوش بسیار دشوارتر است.

وزوز گوش با افسردگی و اضطراب ناشی از کم خوابی، بدتر هم می شود. از آنجا که مبتلایان به وزوز گوش در ابتدا خطر افسردگی و اضطراب بیشتری دارند، این روند به سرعت بدتر می شود.

همه ی عوامل بالا خوابیدن را دشوارتر می کند واین چرخه معیوب از نو شروع می شود.

برای همین درمان حتی یک مرحله از این چرخه می تواند خیلی به این اشخاص کمک کند. علاوه بر پرداختن به دلیل اصلی، وزوز گوش معمولاً با مشاوره و صدا درمانی، درمان می شود.

اگر تا به حال این مشکل را تجربه کرده اید، باید پی برده باشید که سکوت، وزوز گوش را بدتر می کند و ایجاد سر و صدا می تواند خواب را آسانتر کند.

 

تاثیر کم شنوایی و ناشنوایی بر خواب

 

از دست دادن شنوایی بر اثر سر و صدای شغل

امواج و حتی گاها مواد شیمیایی به گوش داخلی آسیب می رسانند. هنگامی که در اثر کار، ناشنوایی به وجود آید، کاهش شنوایی شغلی (OHL) اتفاق می افتد. علائم آن ممکن است متفاوت باشد، اما رایج ترین آنها، کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه است.

هرچند ایالات متحده خطرات شنوایی را مورد بررسی قرار داده و دستورالعمل هایی را صادر کرده است، با این حال بسیاری از مردم هنوز از کم شنوایی شغلی رنج می برند. این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به کار در آمریکا است که هر ساله بین 22 تا 30 میلیون نفر را درگیر می کند.

کارگرانی که کم شنوایی شغلی بیشتری دارند، در معرض بی خوابی هستند. وزوز گوش ممکن است دلیل آن باشد، اما افرادی هم که فاقد آن هستند دچار مشکلات کم خوابی می شوند. این به دور از عواملی مانند سن آنها یا مدت زمانی بود که به شنوایی آنها آسیب وارد شده است.

مانند دیگر عوامل کم شنوایی، کمبود خواب علائم OHL را بدتر می کند. مطالعات نشان داده اند که بی خوابی باعث افزایش شنیداری سخت در فرکانس های پایین و افزایش خستگی باعث کاهش شنوایی می شود.

پیشگیری از کاهش شنوایی در اثر شغل خیلی آسانتر از درمان آن است، اما درمان هایی نیز برای آن وجود دارد. درمان های موفقیت آمیزی در حال بررسی است و با استفاده از دارو یا جراحی تا حد زیادی می توان آن را درمان کرد.

اختلالات خواب ناشی از OHL را می توان با بهبود فرایند خواب درمان کرد. اگر دراز کشیدن سرگیجه مربوط به بیماری OHL را وخیم می کند، فیزیوتراپی و رعایت دستورالعمل های خواب می تواند سرگیجه را تا حد زیادی کم کند.

سمعک و خواب

تقریباً یک سوم بزرگسالان کم شنوا از سمعک استفاده می کنند. هرچند سمعک ها برای همه مناسب نیستند، اما 600 میلیون دلار هر ساله در این راه هزینه می شود و این فناوری پیشرفت زیادی کرده است. سمعک های جدید نسبت به نوع قدیمی آن، کوچکتر، راحت تر و کاراتر هستند.

سمعک علاوه بر اینکه به مردم کمک می کند تا بهتر صداها را بشنوند، مشکلات بی خوابی را هم حل می کند. مطالعه ای روی افراد مبتلا به وزوز گوش و کم شنوا انجام شد که نشان داد کیفیت خواب آنها پس از استفاده از سمعک بسیار بهبود یافته است.

بیشتر سمعک ها باید قبل از خواب برداشته شوند. (البته به استثناء دستگاه های کوچکی که در مجرای گوش قرار می گیرند و چندین ماه کار می کنند). عده ای هستند که می خواهند از سمعک برای شنیدن صدای گریه ی بچه یا بعنوان زنگ هشدار استفاده کنند، اما استفاده از آنها حتی به اندازه ی یک شب می تواند باعث بازخورد شود و بعید است به شنوایی کمک کند.

هرچند برای یک شب بعید است مشکلی ایجاد شود، اما همیشه بهتر است به گوش های خود استراحت بدهید. بیرون آوردن سمعک ها در شب باعث شارژ شدن آنها می شود و احتمال خراب شدن آنها را کاهش می دهد.

اگر فراموش می کنید سمعک های خود را بیرون آورید، این فرایند را حتما بخشی از برنامه خواب خود قرار دهید.

آیا خواب بی کیفیت می تواند باعث کاهش شنوایی شود؟

با توجه به رابطه ی پیچیده بین خواب و کاهش شنوایی، مهم است بدانیم اختلال در خواب می تواند در کاهش شنوایی نقش داشته باشد یاخیر.

تحقیقات نشان داده اند که بین آپنه خواب و کاهش شنوایی ارتباط وجود دارد، اگرچه هنوز دلیل آن واضح تشخیص داده نشده و درحال بررسی است.

افرادی که از آپنه خواب رنج می برند چندین بار هنگام خواب تنفسشان متوقف می شود. 40 میلیون آمریکایی دچار این بیماری شده اند و علائمی مانند خروپف بلند دارد.

محققان می گویند این خروپف ممکن است آنقدر بلند باشد که باعث کاهش شنوایی شود. صداهای بلند هم به شنوایی شما آسیب می رسانند حتی اگر از آنها بی خبر باشید. بیشترین خروپف در بازه ای بین 50 تا 60 دسی بل است و در بازه ی 85-90 دسی بل به گوش آسیب می رسانند.

نتیجه دیگر این است که وقتی تنفس فرد متوقف شد، جریان خون در گوش داخلی کاهش می یابد. با گذشت زمان این کار باعث التهاب حلزون گوش می شود و کاهش شنوایی را درپی دارد. محققانی که این عقیده را دارند دریافتند که آپنه خواب حتی در افرادی که خروپف نمی کنند هم آسیب شنوایی دارد که این احتمال را برای فرضیه خروپف کاهش می دهد.

علاوه بر آپنه خواب، دو مطالعه انجام شده نشان داده است که مشکلات خواب ممکن است با کاهش شنوایی ناگهانی (SSNHL) ارتباط داشته باشد. یک مطالعه نشان می دهد که خوابیدن کمتر از هفت ساعت در شب ممکن است خطری برای SSNHL باشد ، در حالی که مطالعه ی دیگر بین SSNHL و اختلال در ریتم شبانه روزی ارتباط برقرار می کند.

علاوه بر این مطالعات، تحقیقات هنوز رابطه ی علت و معلولی بین اختلال در خواب و SSNHL را نشان نداده اند. همانطور که درمثال آپنه خواب گفته شد، حدس اینکه چه اتفاقی می افتد حتی در صورت وجود ارتباطی آشکار می تواند چالش بزرگی باشد.

آنچه ما می دانیم این است که کمبود خواب باعث کاهش شنوایی در کوتاه مدت می شود. چون کمبود خواب پردازش شنوایی مرکزی را ازکار می اندازد. افرادی که مشکل شنوایی دارند به سختی می توانند یک صدا را از صدای دیگر تشخیص دهند.این همان مهارتی است که شامل پردازش شنوایی مرکزی می شود. کمبود خواب، خستگی گوش را هم افزایش می دهد و شنیدن واضح گفتار را سخت می کند.

چگونه می توان از کاهش شنوایی جلوگیری کرد

در حالی که روش های درمانی زیادی برای کاهش شنوایی وجود دارند، پیشگیری بسیار آسان تر از درمان است. پزشکان برای محافظت از شنوایی شما این مراحل را توصیه می کنند:

  1. آگاه باشید که چه عواملی می تواند به گوش شما آسیب برساند

سر و صداهای بلند دلیل اصلی کاهش شنوایی است که 24٪ از بزرگسالان آمریکایی و 17٪ از نوجوانان را درگیر کرده است.

هرچه صدا بیشتر از 85 دسی بل باشد، خطر از دست دادن شنوایی شما بیشتر است. بنابراین یک افزایش کم در مقدار دسی بل می تواند به معنی افزایش قابل توجهی از قدرت باشد. (مثلا صدای 80 دسی بل قدرتی دو برابر 70 دسی بل دارد).

در اینجا بازه ی برخی از سر و صداهای رایج را آورده ایم:

  • مکالمه ی عادی: 50-60 دسی بل
  • ماشین دفع زباله: 80 دسی بل
  • موتور سیکلت 25 فوت دور: 90 دسی بل
  • گوش دادن به موسیقی بوسیله هدفون: 95 دسی بل
  • کنسرت موسیقی: 115 دسی بل
  • اره برقی: 120 دسی بل

صداهای زیر 85 دسی بل هم می توانند در زمان طولانی به شنوایی شما آسیب برسانند. مشکل این است که صداهای بلند گوش داخلی را ملتهب کرده و به موهای ریز آن آسیب وارد می کند. مشکل آنجاست که پس از آسیب دیدن، آنها ترمیم نمی شوند. بنابراین حتی آسیب های جزئی با گذشت زمان اتفاق می افتد . حتی ممکن است از این نکته آگاهی نداشته باشید که کم شنوا شده اید، چون آسیب آن تدریجی است.

  1. وقتی می دانید در معرض صدای بلند هستید، خود را آماده کنید

محافظ های گوش ممکن است انتخاب خوبی باشند، اما وقتی صدا خیلی سریع باشد، چه می کنید؟ یک کنسرت موسیقی راک 110 دسی بل می تواند در مدت زمان یک دقیقه به شنوایی شما آسیب برساند ، اما افراد کمی می خواهند کیفیت صدا را در آن شرایط ازدست بدهند چون با محافظ گوش صدا را واضح نمی شنوید.

حتی اگر محافظ شنوایی هم دارید ، با گوش های خود مهربان باشید. از نشستن یا ایستادن کنار بلندگوها خودداری کنید، در صورت امکان به گوشتان استراحت دهید و سعی کنید روزها بعد از یک اتفاق پر سر و صدا، اطرافتان ساکت باشد تا از آسیب بیشتر جلوگیری کنید.

  1. هنگام گوش دادن به موسیقی، عادت های سالم داشته باشید

هدفون های جدید کیفیت صدای عالی را برای شما به ارمغان می آورند.سطح صدای آن به طور میانگین 95 دسی بل است ، 10 دسی بل بالاتر از مرزخطر.

  1. مطمئن شوید که در محل کارتان در معرض خطرکاهش شنوایی شغلی نیستید چون این یک بیماری قابل پیشگیری است. علائم یک محیط کاری پر سر و صدا و خطرناک شامل موارد زیر است:
    • مجبور باشید فریاد بزنید تا چند متر دورتر صدای شما شنیده شود
    • گوش درد
    • صدای زنگ یا نجواهایی در گوش (وزوز گوش)
    • کم شنوایی موقتی
  1. دستورالعمل های OSHA وآزمایش های شنوایی برای مشاغل با سطح صدای بالا وجود دارند. این راهکار مناسبی است حتی برای افرادی که در محیط های پر سر و صدا کار نمی کنند چون از دست دادن تدریجی کم شنوایی غیر قابل تشخیص است.
    اگر کاهش شنوایی ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد ، باید هرچه زودتر برای درمان اقدام کرد. در مواردی که ناشی از چیزی است که به راحتی قابل حل است (مانند واکس گوش نهفته) ، آزمایش شنوایی تاثیر زیادی دارد. در هر صورت ، ارزش آزمایش سالانه را دارد.

 

تاثیر کم شنوایی و ناشنوایی بر خواب

 

چگونه با وجود کاهش شنوایی یا وزوز گوش بهتر بخوابیم

بهداشت خواب را رعایت کنید

بهداشت خواب یعنی عادت ها و الگوهایی که شما برای خواب احتیاج دارید. بهداشت خواب اولین قدم در درمان مشکلات خواب ناشی از کاهش شنوایی است. این شما را برای یک خواب خوب آماده می کند.

  • بیشتر بزرگسالان به 7 تا 7.5 ساعت خواب نیاز دارند. (این زمان صرفا زمان خواب تنها نیست) اما روی این عدد تمرکز نکنید.خودتان بهتر می دانید چقدر خواب برایتان کافیست.
  • هنگام رفتن به رختخواب تمرین کنید و جای خوابیدن را آماده کنید. در ساعت از پیش تعیین شده به رختخواب بروید و هر شب همین روال را ادامه دهید. بدن شما سرانجام عادت می کند که این روال به معنای نزدیک شدن زمان خواب است.
  • دمای پایین باعث راحتی خواب می شود. مقدار کمی نور هم می تواند در خوابیدن شما تداخل ایجاد کند. اگر نور خارجی شما را اذیت می کند، پرده های خاموشی یا ماسک خواب گزینه های مناسبی هستند.
  • تلویزیون و تلفن خود را از اتاق خواب دور کنید. تختخواب شما فقط باید برای خواب و موارد مربوط به آن باشد. استفاده از آن برای هر چیز دیگری می تواند خوابیدن را سخت تر کند.
  • زمان تماشای تلویزیون یا تلفن باید در عصر محدود شود ،چون نور آبی که از صفحه های الکترونیکی ساطع می شود، روی شما اثرمی گذارد. اگر شما نیاز به استفاده از کامپیوتر خود در شب دارید، خرید عینک های فیلتر نور آبی را در برنامه خود بگنجانید.
  • داشتن یک رژیم غذایی مناسب در طول روز، ورزش و قرار گرفتن در برابر نور خورشید، خواب شب را راحت تر می کند.
  • کافئین فرایند خواب را دشوارتر می کند، استفاده نکردن از الکل قبل از خواب نیز مهم است. هر دوی این عوامل در خواب اختلال ایجاد می کنند.

 

تاثیر کم شنوایی و ناشنوایی بر خواب

 

اگر وزوز گوش دارید، صداهای آرام را در محیط خواب خود مدنظر قرار دهید

همانطور که گفتیم، صدا درمانی راهی برای درمان وزوز گوش است. وارد کردن صداهای آرام در ساعت خواب می تواند به داشتن یک شب آرام کمک کند.

دستگاه هایی به سبک سمعک وجود دارند که یک موسیقی را برای تأثیر بر امواج مغزی ایجاد می کنند. این دستگاه ها معمولاً به دور گوش قلاب می شوند و برخی مشکلات مانند ناراحتی و آسیب احتمالی به گوش را ایجاد می کنند. هدفون های خواب بی سیم یا سیمی هم گزینه های مناسبی هستند و می توان از آنها برای کاهش صدا استفاده کرد.

این دستگاه ها مزایا و معایب خاص خود را دارند:

  • دستگاه های صدای سفید طیف وسیعی از فرکانس ها و صداهای طبیعی را دارند. بسیاری از مدل های آن جک هدفون دارند و به راحتی می توان از ایجاد مزاحمت برای هرکسی که این صدا را هنگام خواب دوست ندارد، جلوگیری کرد. با این حال، آنها گران تر هستند و می توانند در انتخاب صدا محدودیت ایجاد کنند.
  • برنامه های صدای سفید برای تلفن های هوشمند و تبلت ها هستند. بیشتر آنها رایگان یا ارزان هستند و اگر ازیک صدا خسته شدید ، می توانید به راحتی به صدای دیگر بروید. همچنین اتصال هدفون بی سیم از دیگر قابلیت های آن است. از طرف دیگر، استفاده از یک برنامه صدای سفید به معنای آوردن یک صفحه نمایش به اتاق خواب شما است. باید مطمئن شوید که تلفن شما تمام شب را شارژ دارد.

کارایی سمعک را دست کم نگیرید

سمعک تغییر چشمگیری در زندگی افراد کم شنوا ایجاد کرده است. آنها نه تنها به بهبود میزان شنوایی کمک می کنند، بلکه مشکلات خواب راهم حل می کنند

با این وجود، تنها 20٪ بزرگسالانی که سمعک دارند از آنها به طورمناسب استفاده می کنند. اگر دچار کم شنوایی هستید و با اختلالات خواب دست و پنجه نرم می کنید، سمعک یک انتخاب مناسب برای شماست.

استفاده از سمعک با آزمایش شنوایی آغاز می شود. (همچنین برای اطمینان از اینکه دلیل کاهش شنوایی شما نیازی به درمان پزشکی ندارد ، نیاز به معاینه پزشکی دارید) هنگامی که پزشک،میزان شنوایی شما را محاسبه کرد، سمعک هایی را به شما پیشنهاد می دهند.

سمعک های جدید در سبک های مختلف وبا قیمت های متنوع ارائه می شوند. در هنگام انتخاب سمعک، باید به این سوالات، که FDA پیشنهاد می دهد، پاسخ دهید:

  • آیا ویژگی های سمعک های گرانتر برای من ارزش دارد؟
  • آیا تولیدکننده دوره ی آزمایشی را برای من می گذارد؟
  • شرایط گارانتی چیست؟
  • نحوه تعمیرات آن چگونه است و آیا کمک های وامی در حین تعمیرات دارد؟

تنظیم سمعک می تواند زمان بر و کسل کننده باشد. نه تنها باید به وجود فیزیکی سمعک عادت کنید، بلکه باید مغز خود را آماده کنید تا با صداهایی که در غیر اینصورت نمی شنوید، عادت کند‌.

هنوز هم این فرآیند ارزش تلاش کردن را دارد. بیشتر کاربران سمعک به دور از فناوری که استفاده می کنند، از آن راضی هستند.

اگرچه همه ی جوانب ارتباطی بین خواب و کاهش شنوایی کاملاً مشخص نشد، اما واضح است که آنها بر یکدیگر تأثیر می گذارند. اگر خواب مناسبی ندارید، حتما درمعرض کم شنوایی قرار خواهید گرفت. درمان های موثری برای افزایش کیفیت زندگی شما وجود دارند. از دست دادن شنوایی به معنای از دست دادن خواب راحت است. اما درمان مشکلات شنوایی به داشتن خواب راحت کمک می کند. درمان اختلال خواب نیز مشکلات شنوایی را برطرف خواهد کرد.


از انواع تشک و بالش تولید شده توسط خانه تشک بازدید فرمایید.


مجموعه خانه تشک با بهره گیری از دانش روز دنیا، با تجربه چندین ساله خود، در زمینه تولید انواع کالای خواب اعم از تشک، بالش، باکس و تاج تخت، محافظ تشک و ملحفه و پتو فعالیت می کند. برای آشنایی بیشتر انواع تشک خانه تشک از صفحه محصولات ما بازدید نمایید و در صورت نیاز به کسب اطلاعات در ارتباط با تشک طبی، تشک فول ارتوپدیک، تشک مموری فوم و تمامی تشک های مجموعه و آشنایی با نکات خرید تشک با شماره تلفن 02122606066 تماس حاصل فرمایید. جهت اطلاع از آخرین تخفیف ها و جشنواره های فروش از اینستاگرام خانه تشک بازدید کنید.

خانه تشک تولیدکننده انواع تشک با کمال افتخار در خدمت مردم عزیز ایران می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما درمیان بگذارید.
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه
    به بالای صفحه بردن